Použití: Pasterizace plnotučného mléka na 72 stupňů po dobu 15 sekund je volitelná. Když mléko klesne na teplotu 42 stupňů, přidají se enzymy a při teplotě 36 stupňů se přidá tekuté syřidlo.
Tvaroh by měl být hotový po 18/20 minutách.
Jakmile mléko začne houstnout, nakrájejte tento tvaroh, aniž byste ho rozbili čepelí, abyste jej rozdělili na plátky a poté na kostky o tloušťce 10 cm. chovat velmi jemně a nechat odpočívat. Tvaroh zahřejte na 40 stupňů za třepání, aniž byste ho rozbili asi 5 minut. Jemně uložte do forem.
První odstřeďování proběhne po 20 minutách, druhé odstředění po 50 minutách. Po několika hodinách se provede další obracení, osolení povrchů jemnou solí a sýr se přivede do komůrky nebo na teplotu 10/12 stupňů.
Sýr je připraven ke zrání.
Kategorie: | Startovací kultury plísňové a bakteriální |
Výrobce | Enolandia S.r.l. |
EAN | 2700001179313 |
Kód produktu | 13737 |